S posebnim Vam zadovoljstvom najavljujemo predaktivnost Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ koja će se održati u petak, 13.9.2019. godine od 19.00 do 21.00 sat, u dvorištu PTF-a pod šatorom. Aktivnost je dio tematskog događaja „Strossmayer Days“, ujedno i projekta Techno-Past Techno-Future: European Researchers´ Night koji je financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. – 2020., u koordinaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja u suradnji s projektnim partnerima.

Što ćete imati priliku vidjeti?
1) Hranu i običaje u doba Strossmayera
2) J.J. Strossmayera u komunikaciji s posjetiteljima

Zavirite s nama u prošlost, u prehranu 19. stoljeća i otkrijte razlikuje li se i koliko od naše današnje, kakva je bila prehrana seljaka, a kakva građanstva i plemstva, koje su namirnice bile najdostupnije i najzastupljenije na jelovnicima, kako je izgledao svadbeni ručak ili svečana večera najvišeg društvenog sloja. Vidjet ćete što su ljudi tada jeli i pili, a čime su se liječili.
Osim prezentacije i besplatnog kušanja tradicionalnih pića i hrane koja vuku korijene iz tog razdoblja, imat ćete priliku doživjeti poseban ambijent koji savršeno opisuje „sliku i priliku“ toga doba.

 

SVI STE POZVANI. VESELIMO SE VASEM DOLASKU!

Lijep pozdrav,

Prof. dr. sc. Stela Jokić

Naslovnica Obavijesti Naslovnica EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA – STROSSMAYER DAYS