Katedra za kakvoću hrane

Edukacija i istraživanja na katedri obuhvaćaju korištenje i razvoj analitičkih metoda i procjenu sastava hrane te zakonsku regulativu u području hrane.  

Kroz kolegije unutar katedre studenti uče:

  • principe i  primjenu metoda za analizu sastava hrane
  • principe i primjenu kromatografskih tehnika
  • primjenu zakonskih propisa i normi u području hrane
  • primjenu statističkih alata
  • kako osigurati povjerenje u rezultate  analiza/mjerenja
  • uvođenje  sustava kakvoće u laboratorij

Predsjednica katedre:
prof. dr. sc. Ljiljana Primorac

preddiplomski studij

diplomski studij

poslijediplomski studij

  • Kontrola kakvoće hrane

 

 

  • Instrumentalne metode I
  • Senzorske analize
  • Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane
  • Upravljanje kakvoćom u laboratoriju
  • Izabrana poglavlja senzorske analize
  • Senzorske analize
  • Upravljanje kvalitetom u laboratoriju
  • Upravljanje sigurnošću i kakvoćom hrane