Katedra za prehrambeno inženjerstvo

Na kolegijima koji su u okviru ove katedre studenti stječu temeljna znanja iz prehrambenog inženjerstva i znanosti o hrani. Kolegiji na kojima se stječu ova znanja su temeljni kolegiji potrebni za slušanje prehrambenih tehnologija i ostalih stručnih inženjerskih kolegija. Znanja koja se stječu su fizička i termofizička svojstva hrane, temeljni jedinični procesi u prehrambenoj industriji, procesi konzerviranja hrane, separacijski procesi u prehrambenoj industriji, kemijski i enzimski procesi u prehrambenoj industriji. Ovisno o studiju preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studenti stječu znanja o teoretskim osnovama, provedbi i primjeni pojedinih procesa odnosno o suvremenim dostignućima i rješenjima pojedinih procesa.

Predsjednik katedre:

izv. prof. dr. sc. Anita Pichler

preddiplomski studij

diplomski studij

poslijediplomski studij

  • Procesi u prehrambenoj industriji
  • Kemija i tehnologija ulja i masti
  • Kemija i tehnologija vina
  • Konzerviranje hrane
  • Membranski procesi
  • Prehrambeno inženjerstvo
  • Tehnologija ulja
  • Tehnologija ulja i masti
  • Tehnologija vina
  • Dostignuća u tehnologiji vina
  • Prehrambeno-procesno inženjerstvo

 

Naslovnica Zavod za prehrambene tehnologije Katedra za prehrambeno inženjerstvo